Terapia cu unde scurte asigurată de aparatul Curapuls 670, un aparat unic in Galaţi, este indicată in bursite, tendinite, in sechelele posttraumatice, in scăderea ampltitudinii articulare datoriă imobilizării prelungite şi în tulburările de circulaţie periferică – sindromul Raynaud. Undele scurte realizeaza o diatermie profunda cu efect antalgic, antiinflamator, antispastic si decontracturant.

Terapia cu unde scurte pulsatile are o larga aplicabilitate in reumatismul degenerativ, inflamator si abarticular, in sechelele posttraumatice si postfracturi (stimuleaza formarea calusului osos si grabeste consolidarea fracturilor), in afectiuni inflamatorii cronice digestive, respiratorii si genito-urinare, in afectiuni vasculare periferice (sdr. Raynauld, arteriopatia obliteranta a membrelor inferioare stadiile initiale).

Curenţii cu unde scurte pulsatile se aplică in fracturi (grăbesc formarea calusului şi vindecarea fracturii), în luxaţii, entorse, contuzii în care apare edem sau se formeaza hematom, în reumatismele inflamatorii şi în inflamaţiile cãilor respiratorii (faringite, bronşite, sinuzite), căilor genito-urinare (cistite, pielonefrite, metroanexite).

Terapie cu ultrasunet continuu și pulsatil Sonopuls 190 este folosit cu succes în recuperarea medicală, sportivă și reumatismală. Terapia cu ultrasunete este considerată ca o metodă eficientă în tratamentul afecţiunilor sistemului neuromuscular. Energia ultrasunetelor produce energie termică şi mecanică. În zona tratată cu ultrasunete creşte temperatura ţesutului, îmbunătăţind circulaţia sanguină şi ca urmare favorizând vindecarea.

Efecte ultrasunete: analgetice, vasodilatatorii, miorelaxante. Indicatii: artroze, lumbago, nevralgii , mialgii, contuzii, entorse, luxatii, fracturi.