Terapia cu magneţi constă în introducerea anumitor zone ale corpului (în funcţie de afecţiune) într-un câmp magnetic, pentru a accelera diminuarea durerii, a inflamaţiei sau a altor afecţiuni ale sistemului locomotor. Aparatul de magnetoterapie pentru recuperare medicala are 2 canale independente si functioneaza la o frecventa de lucru de 1-100 Hz.

Câmpul magnetic îmbunătăţeşte circulaţia sangvina la nivelul creierului, creşte nivelul oxigenului din neuroni, flexibilitatea vaselor de sânge şi dizolvă colesterolul. Este deseori folosit pentru tratarea insomniei, a migrenelor, durerilor articulare, durerilor menstruale, accidentelor sportive, fracturilor, problemelor circulatorii, problemelor digestive, stresului, oboselii, solicitărilor psihice si fizice, aterosclerozei, a unei memorii slabe si a traumelor capului.

S-a dovedit că magneţii sunt de ajutor in tratarea numeroaselor afecţiuni, cum sunt: artrita, durerile de spate, o circulatie proasta a sangelui, lipsa de energie etc. Poate fi utilizat cu succes în tratarea: afecţiunilor reumatismale, sechelelor post-traumatice, bolilor neuropsihice, precum şi în patologia aparatului cardiovascular si aparatului digestiv.