Echipa Centrului Delfinul se mărește si căutam coleg/colegă kinetoterapeut.
 
Așteptăm CV-urile voastre la adresa de email: Această adresă de email este protejată contra spambots. Trebuie să activați JavaScript pentru a o vedea.

74209248 1237178106467844 5319724034441609216 n

 
Masajul reflexogen, cunoscut sub numele de reflexoterapie, este o tehnica utilizata in tratarea unor afectiuni, dar si ca metoda de preventie. Punctele reflexogene sunt presate pe rand, intr-o anumita ordine, cu o tehnica si presiune speciala, pentru detensionare, stimularea circulatiei sangvine, activarea metabolismului si a proceselor de detoxifiere.

Servicii pentru comunitate, pentru sanatatea copiilor si tinerilor.

PPT 2021 servicii RS var 2

Centrul Delfinul ofera un nou serviciu: RADIOLOGIA DIGITALA! Cu sistemul diagnostic de RADIOLOGIE DIGITALA poți efectua o radiografie cu un timp de expunere mult mai scurt și cu o imagine mai clară, care va ajuta medicul în stabilirea unui diagnostic corect.

Doar in luna IULIE poti beneficia de o REDUCERE DE 10% la acest serviciu.

Programări la telefon 0236.445.180 sau 0742.928.312.

 

rx FOTO

 

Limfodrenajul manual este o tehnica speciala ce ajuta drenajul limfatic din tesuturi. Tehnica de aplicare a limfodrenajului constituie o manualitate precisa, aplicata pe corpul pacientului cu miscari circulare sau in pompa, modificand presiunea in tesuturi si permitand o mai buna circulatie a limfei. Aplicarea cu o anumita viteza si presiune a miscarilor este legata de sensibilitatea degetelor si intuitia terapeutului.

Efectul de drenaj limfatic reprezinta in mare parte eliminarea mecanica de lichid din tesuturi, dar pentru a fi eficiente, aceste tehnici trebuie sa fie corect aplicate, respectand directia fluxului limfei spre ganglionii limfatici, iar presiunea diverselor manevre trebuie adecvata tesutului pacientului.

Drenajul limfatic poate fi aplicat si pentru a obtine efectul de resorbtie de edem, in special la membre, dupa indepartarea ganglionilor limfatici. Aceasta tehnica stimuleaza circulatia limfei, conducand la cresterea capacitatii de transport a limfei.

Drenajul limfatic este contraindicat in tumorile maligne, inflamatie acuta, tromboza, astm, hipotensiune, hipertiroidism, boli grave ale inimii. In multe cazuri, drenajul limfatic ar trebui practicat doar cu acordul medicului.

 

Efectele drenajului manual:
- Cresterea numarului de limfocite cu rol in sinteza anticorpilor si stimularea proceselor imunitare
- Accelerarea resorbtiei lichidelor si macromoleculelor in exces din interstitiu, care determina resorbtia edemelor
- Favorizarea regenerarii tisulare, prin cresterea producerii de limfocite si prin eliminarea edemului interstitial care incetineste microcirculatia

Rolul terapeutic al drenajului limfatic manual:
- Interventii chirurgicale (mastectomii, histerectomii)
- Tulburari de circulatie periferica
- Afectiuni cardiace, pulmonare, renale si endocrine
- Stresul prelungit, sedentarismul, pozitia incorecta sau statul prea mult pe scaun, depunerile adipoase sau celulitice

Indicatii:
- Limfedem
- Fleboedem
- Lipoedem
- Edem traumatic
- Edem postoperator
- Artropatie;
- Distrofie simpatica reflexa – Artopatia Sudeck (osteoporoza posttraumatica);
- Boli reumatice;
- Afectiuni cosmetice: acnee, rozacee, cicatrici, vergeturi etc.;
- Tulburari de tip ortopedic/ chirurgical/ traumatic: arsuri, cicatrice keloide, artropatii, interventii chirurgicale pe articulatii mari;
- Afectiuni ginecologice: mastodinii, tulburari de lactatie;
- Afectiuni neurologice: accident vascular cerebral, scleroza multipla, Sindromul Down;
- Tratamente de infrumusetare, balneare si pentru intarirea sistemului imunitar: sindromul Burn-out/ stres;
- dupa operatii severe sau boli grave ale varstnicilor;
- cura de slabire;
- la copii cu infectii recurente (copii limfatici).

Contraindicatii absolute:
- boli maligne
- inflamatii acute
- alergii
- tromboza venoasa profunda
- insuficienta cardiaca

Vineri, 28 februarie 2020, la sediul Centrului Delfinul Galati, Prof. Univ. Dr. Nica Sarah Adriana - medic Primar in Medicina sportiva, Balneoclimatologie și Recuperare Medicala, asigura consultatii de specialitate pe urmatoarea sfera de patologii:

Esti incepator sau avansat? Nu conteaza, esti premiat!

Concursul anual de inot organizat de Centrul Delfinul pentru copii a ajuns la a IVa editie! Va asteptam cu premii surpriza!

Data limita de inscriere: 07 decembrie 2016

In luna noiembrie 2016, la sediul Centrului Delfinul puteti beneficia de expertiza Prof. Univ. Dr. Nica Sarah Adriana - medic Primar in Medicina sportiva, Balneoclimatologie și Recuperare Medicala, pe urmatoarea sfera de patologii: