Cabinete electroterapie și ultrasunete sunt dotate cu aparat compact Sonopuls 692 și aparat terapie cu unde scurte Curapuls 670. Terapia prin căldură este recomandată în afecțiuni ale încheieturilor, pentru dureri articulare sau afecțiuni cauzate de tulburări ale circulației periferice venoase ale membrelor.

Electroterapia reprezintă un complex de metode ce au la baza folosirea curentului electric în scop terapeutic și profilactic.

Indicații: bolile locomotorii, arterite, artroze, spondiloze, sechele posttraumatice, contuzii, entorse.

Aparatul de terapie cu ultrasunet continuu și pulsatil Sonopuls 190 este folosit cu succes în recuperarea medicală, sportivă și reumatismală. Terapia cu ultrasunete este considerată ca o metodă eficientă în tratamentul afecţiunilor sistemului neuromuscular. Energia ultrasunetelor produce energie termică şi mecanică. În zona tratată cu ultrasunete creşte temperatura ţesutului, îmbunătăţind circulaţia sanguină şi ca urmare favorizând vindecarea.

Efecte ultrasunete: analgetice, vasodilatatorii, miorelaxante. Indicatii: artroze, lumbago, nevralgii , mialgii, contuzii, entorse, luxatii, fracturi.