Hidrokinetoterapia sau mișcarea în apă ca mijloc terapeutic - este forma de refacere a funcţiilor diminuate în urma unor boli sau traumatisme. Recuperarea funcțională prin exerciții fizice în apă are indicaţii largi terapeutice, precum şi în profilaxia primară a unor grupe largi de afecţiuni ale:

  • sistemului locomotor,
  • aparatului cardio-vascular,
  • aparatului respirator.

In cadrul bazei de tratament a centrului nostru exista un bazin de 165 mp dotat cu un sistem modern de recirculare si filtrare a apei, conform normelor europene, si cascade cervicale. Calitatea apei este asigurata de un sistem care cuprinde pompa pentru PH, UV si solutie salina. Apa nu contine clor, temperatura acesteia fiind intre 29-30 grade C.

Terapia naturala prin gimnastica acvatica este recomandata pacientilor de toate varstele iar programele de hidrokinetoterapie sunt individualizate in functie de diagnostic, starea clinico-functionala si afectiunile asociate.

 

Beneficiile acestei metode de tratament asupra starii de sanatate sunt multiple. Printre efectele terapeutice ale hidrokinetoterapiei se numara: relaxarea generala psihica si musculara, diminuarea durerilor, cresterea mobilitatii articulare, inhibarea spasticitatii, cresterea coordonarii, cresterea fortei musculare, imbunatatirea circulatiei sangvine si a respiratiei.