Manusa reabilitare HANDTUTOR - o recuperare mai rapida cu dispozitivele HANDTUTOR

HANDTUTOR este un dispozitiv de terapie fizica si ocupationala ce permite refacerea miscarilor functionale fine ale degetelor si incheieturii, precum si reabilitarea mainii si a abilitatilor de miscare ale acesteia. Echipamentul este un produs inovator ce asigura tratament neuromotor intensiv, incipient, stimulant si flexibil.

Dispozitivul foloseste tehnologia de ultima generatie (componente computerizate, senzori de miscare integrati in sistem) pentru a usura procesul medical si a reduce timpul alocat recuperarii prin metodele clasice. Echipamentul include manusi HandTutor pentru 3 marimi diferite, 2 dispozitive pentru brat - ArmTutor si un senzor 3DTutor, fiind recomandat atat copiilor cat si adultilor.

Exercitiile terapeutice sunt realizate cu ajutorul animatiilor 3D afisate pe ecran, miscarile mainii fiind insotite de efecte vizuale ce stimuleaza recuperarea neurocognitiva. Dispozitivul permite memorarea si revizualizarea pacientilor si parametrii sesiunilor de exercitii, care sunt personalizate pentru fiecare pacient.

Terapia cu dispozitivele Tutor este o forma de recuperare interactiva cu gradarea dificultatii in functie de mobilitatea efectiva a pacientului, evitandu-se astfel suprasolicitarea.

Indicatii terapeutice

  • imbunatatirea mobilitatii articulatiilor la nivelul mainii;
  • profilaxia contracturilor sau a blocajelor ce pot duce la imobilitate;
  • reducerea durerii si a edemelor;
  • imbunatatirea starii incheieturilor si a circulatiei sanguine si limfatice;
  • imbunatatirea perceptiei propriului corp - stimulare proprioceptiva;
  • intarire a muschilor si crestere a mobilitatii;
  • reeducarea prehenisunii mainii

Dispozitivele TUTOR se adreseaza unui spectru larg de afectiuni, de la cele simple precum durerile si traumatismele membrelor, pana la afectiuni complexe precum paralizii sau boli degenerative (ex. Parkinson, distrofie musculara, etc), fiind recomandate mai ales in faza initiala a unei afectiuni.