Activitatea de consiliere, informare, educare, preventie pentru sanatate, socializare si recreere se desfasoara de regula in grup, atat la sediul Centrului cat si in scoli, licee sau alte institutii. Serviciile de informare şi consiliere privesc drepturile sociale, prevenirea şi combaterea unor comportamente care pot conduce la creşterea riscului de excluziune socială, precum şi măsurile de sprijin în vederea facilitării integrării/reintegrării sociale a categoriilor de persoane defavorizate; formarea unor abilităţi igienico-sanitare necesare asigurării unui trai sănătos într-un mediu sănătos, formarea unor programe destinate menținerii sănătății; formarea unor atitudini pozitive faţă de alimentaţie şi activităţi sportive; dezvoltarea abilităţilor de interacţiune pozitivă si a competentelor sociale.

Serviciile de informare, educare si preventie pentru sanatate sunt organizate de regula impreuna cu Centrul SANAVITA si vizeaza cresterea gradului de cunostinte ale tinerilor in ce priveste sanatatea, protejarea si mentinerea ei. Copiii din gradinite si scoli beneficiaza periodic de activitati tematice precum: “Igiena dentara”, “Igiena personala”, “Sportul pentru copii”, “Dezvoltarea armonioasă şi sănătoasă!", “Alimentele si sanatatea!”, “Bune maniere şi comportament în societate” etc.

Consilierea psiho-sociala se constituie ca suport imediat acordat tinerilor care se afla intr-o situatie de criza sau intr-un moment de schimbare, care necesita o adaptare a individului la conditii de viata noi, cu care nu este familiarizat.

Program de consiliere psihosociala, dezvoltare personala, activitati instructiv-educative si activitati sportive, de socializare si recreere - 2015

In anul 2015, au fost derulate pana in luna iunie 13 seminarii in licee/ scoli, la care au participat in total 441 tineri cu varsta intre 14-29 ani inscrisi intr-o forma de invatamant.