Kinetoterapie – hidrokinetoterapie – fizioterapie – masaj terapeutic

Serviciile de recuperare-reabilitare sunt servicii cu caracter socio-medical si se acorda beneficiarilor care sufera de anumite afectiuni medicale care, datorita acestor afectiuni, au avut sau pot avea repaus si au/pot avea probleme de reintegrare in activitatile sociale uzuale. In fiecare zi, de luni pana vineri, intre orele 8:00 – 16:00, tinerii cu varsta cuprinsa intre 14 - 29 de ani, inscrisi la o forma de invatamant, beneficiaza de servicii de recuperare gratuite in cadrul Centrului Delfinul.

Recuperarea medicala consta in programe de gimnastica medicala, hidroterapie si masaj terapeutic pentru cele mai frecvente malformatii ale aparatului locomotor (scolioza, cifoza, picior varus equin, luxatii congenitale). Pentru afectiuni ortopedice: de la o scolioza sau luxatie pana la status post fracturi sau status post plastie de ligamente, programele de recuperare sunt adaptate pentru fiecare situatie, pe etape, pentru o recuperare medicala cat mai rapida si mai eficienta.

Pentru afectiuni neurologice/ neurochirurgicale se pot efectua tratamentele de fizioterapie, electrostimulare musculara, biostimulare laser care, alaturi de kinetoterapie, sunt foarte eficiente in recuperarea acestor afectiuni. Alte afectiuni medicale tratate in cadrul centrului: sechele rahitism, redoare genunchi sau glezna postoperator, cervicalgie, astm bronsic, sechele rahitism, hemipareza spastica, lumbago, intinderi ligament si altele.

În anul 2014, 85% din tinerii beneficiari ai proiectului s-au prezentat cu probleme legate de postura greșită a spatelui, având scolioza/cifoscolioză dorsolombară (81 de cazuri), lombalgie sau hiperlordoză (38 cazuri), urmând terapiile de recuperare recomandate de medicul centrului.

Astfel, au beneficiat de servicii socio-medicale gratuite in cadrul Centrului Multifunctional Delfinul un numar de 190 tineri, pentru care au fost efectuate: consultatii medicale, sedinte de hidrokinetoterapie, kinetoterapie, masaj terapeutic, termoterapie, magnetoterapie, laserterapie, ultrasunete, electroterapie.

In total, au fost acordate 4310 de sedinte gratuite, din care:

  • 1490 sedinte de hidrokinetoterapie
  • 1170 sedinte de kinetoterapie
  • 870 sedinte de fizioterapie
  • 780 sedinte de masaj terapeutic

In anul 2015, pana in luna iunie, in cadrul programului de responsabilitate sociala Centrul Multifunctional Delfinul a oferit servicii gratuite de recuperare medicala unui numar de 205 de tineri, cele mai frecvent tratate probleme medicale fiind: scolioze dorsolombare (72 cazuri), cifoze si cifoscolioze (24 cazuri), lombalgie si lumbago subacut (12 cazuri), sechele algo-disfunctionale diverse regiuni (6 cazuri).

In total, s-au acordat 5070 de sedinte gratuite, din care:

  • 1600 sedinte de hidrokinetoterapie
  • 1640 sedinte de kinetoterapie
  • 1460 sedinte de fizioterapie
  • 340 sedinte de masaj terapeutic