Zapada, gheata si sporturile de iarna nu inseamna doar bucurie. Entorsele, luxatiile si fracturile sunt factorii de risc la care suntem expusi daca practicam astfel de sporturi sau daca nu ne echipam corespunzator atunci cand mergem pe zapada.


Cele mai frecvente fracturi sunt cele de pumn, deoarece in timpul alunecarii avem tendinta de a ne sprijini in mana.
Persoanele varstnice sunt cele mai expuse la fracturi, majoritatea suferind de osteoporoza. In randul persoanelor varstnice, fracturile specific sunt cele de col femural.


In randul persoanelor tinere, cele mai frecvente sunt entorsele si fracturile de glezna.


Este vital ca pacientul sa se prezinte la medic pentru a stabili cu exactitate diagnosticul. Recuperarea este importanta dupa un astfel de episod, deoarece o entorsa se poate repeta avand in vedere instabilitatea ce o provoaca pe un anumit segment.


Fie ca ne intereseaza sa scadem inflamatia sau sa tonifiem musculatura, la noi gasiti raspunsul.
La Centrul Delfinul , crioultrasunetul si kinetoterapia individualizata te ajuta sa scapi de durerile de dupa mobilizarea prelungita sau dupa interventia chirurgicala. Crioultrasunetul scade edemul, reduce procesele inflamatorii, ajutand la cresterea mobilitatii fara durere.
Si hidrokinetoterapia este adresata acestor tipuri de afectiuni deoarece nu solicita articulatia afectata in timpul miscarii, facilitand mobilitatea.