Stim cu totii ca un stil de viata sedentar, programul neintrerupt petrecut la birou, condusul indelungat sau pozitiile inadecvate in timpul utilizarii laptopului, tabletei sau al telefonului mobil nu sunt benefice pentru sanatate, dar cati dintre noi constientizam efectele pe termen lung ale vietii sedentare?
Lipsa exercitiului fizic si o posturare incorecta favorizeaza deprecierea sistemului muscular si al celui osos, aparitia obezitatii, diabetului sau a afectiunilor cardiovasculare.


Atunci cand locul de munca implica statul pe scaun un numar indelungat de ore zilnic, initial apare o senzatie de slabiciune si disconfort in articulatii, precum si tensiune musculara. Curand, veti sesiza aparitia durerilor frecvente la nivelul umerilor, coapselor, genunchilor, gleznelor sau - mai grav decat toate acestea – la nivelul coloanei vertebrale.
Pentru a mentine o stare de sanatate optima nu este suficient efortul fizic precum sala de forta, alergatul sau mersul alert, ci este necesar un plan de exercitii fizice pentru detensionarea sistemului muscular.
Astfel, pentru a evita devoltarea afectiunilor asociate sedentarismului, Centrul Delfinul propune ca metoda de preventie pentru sanatate 30 de minute pe zi de kinetoterapie sau hidrokinetoterapie in cure trimestriale, combinate cu terapii acvatice de intretinere, pentru un tonus constant pe tot parcursul anului.

Programari la telefon: 0742.928312 si 0236.445180