Mulți părinți considera anotimpul calduros perfect pentru lectiile de inot si își retrag copiii de la cursuri de înot pe timpul iernii ca și măsură de precauție. Poate ati observat, stimati parinti, ca desi ati evitat sa mergeti iarna la bazin, copilul nu a scapat de raceala si viroze in perioada rece. Acest lucru se datoreaza unui sistem imunitar mai scazut ce este cauzat printre alti factori si de lipsa miscarii fizice.
Noi va propunem o solutie pentru a combate acest lucru: inotul la Centrul Delfinul, unde un bazin cu temperatura de 30-31 grade Celsius si facilitati superioare va vor oferi ambianta necesara pentru a imbunatati conditia fizica si imunitatea celor mici. Ba mai mult, nici progresul pe care l-au facut copiii la sedintele de inot nu se va pierde ca in cazul intreruperii cursurilor pe parcursul catorva luni.


Totusi, iarna nu-i ca vara, iar pentru a-I proteja pe cei mici trebuie sa tineti cont de cateva lucruri:
- Uscarea completa a parului celor mici inainte de a iesi din incinta
- Imbracaminte adecvata pentru temperaturile scazute
- Dieta echilibrata alcatuita din alimente cu un bogat continut nutritiv (fructe si legume precum varza, morcovi, citrice, mere, curmale, stafide etc)
Așadar, beneficiile inotului pe timp de iarnă sunt urmatoarele:
• mișcare / combaterea sedentarismului;
• creșterea rezistenței fizice;
• întărirea imunității;
• continuarea progresului la cursuri pentru a deveni un înotător mai bun;
• consumarea excesului de energie adunată de la statul din casă iarna;
• relaxare mentală prin practicarea unui sport;
• grupe cu un nr restrans de copii (multi alti parinti inca asteapta sezonul cald )
Nu uitati: inotul este solutia mentinerii unui stil de viata echilibrat si sanatos pe timp de iarna, cat timp copilul este echipat corespunzator pentru temperaturile scazute!
Va asteptam la Centrul Delfinul cu programe acvatice variate atat pentru adulti cat si pentru copii, care contribuie la mentinerea sanatatii intregii familii! www.centruldelfinul.ro/programe-acvatice