Cu totii am simtit cel putin odata dureri de genunchi, glezne, sold sau spate in anotimpul rece sau ploios. Exista o vorba din popor ce spune ca aceste semne ne dau de veste ca “se schimba vremea”. Sunt mai multe teorii ce incearca sa explice aceasta stare: presiunea barometrica sau organismul slabit in urma unor accidentari sau inflamatii. Cert este ca in sezonul rece durerile articulare si musculare deseori se intensifica. Ba mai mult, cercetatorii explica ca problemele persoanelor cu dureri cronice vor persista si intr-un climat cald.


Prin urmare, fie că acuzati o durere surdă, una acută , un spasm muscular, ori prezentați și alte simptome alarmante (febră, amorțeală, organism slabit etc) un doctor de recuperare medicala va poate ajuta. Vestea bună este că printr-o recuperare adecvată, creată individual după necesitățile pacientului, durerea poate fi calmată și ulterior eliminată.

Cum sa calmam durerile?
- Printr-o medicamentatie adecvata stabilita in urma unei consultatii a unui medic de recuperare
- Prin proceduri de fizioterapie, aplicatii cu parafina sau masaj terapeutic ce au efect antialgic (combat durerea)si antiinflamator
- Prin kinetoterapie (gimnastica medicala) sau hidrokinetoterapie (gimnastica medicala in apa) ce au ca efecte cresterea mobilitatii articulare, inhibarea spasticitatii si cresterea coordonarii
- Prin mentinerea unei temperaturi calde a corpului (imbracaminte adecvata, casa incalzita, masina incalzita inainte de a va urca in ea, patura electrica)
- Prin aplicarea compreselor calde pe articulatii dureroase
- Exercitii inainte de a iesi afara pentru a combate rigiditatea zonelor afectate (un program medical stabilit de kinetoterapeut individualizat in functie de diagnostic, varsta, mobilitate si alte trasaturi ale pacientului)
La Centrul Delfinul beneficiezi de aparatura de recuperare medicala de ultima generatie, unica in Galati: tecar terapie, crioultrasunet, laser de mare intensitate, drenaj limfatic, elongatie vertebrala.
Echipa noastra de specialisti asigura servicii inalt calitative in tratarea afectiunilor reumatismale, osteo-musculare, neurologice, posttraumatice, ortopedice si sportive.
Nu lasa durerea sa iti guverneze viata!
www.centruldelfinul.ro/recuperare-medicala
Programari: 0236 445 180 / 0742 928 312