Nu ignora afectiunile coloanei vertebrale!

Scolioza reprezinta devierea axului coloanei vertebrala in cele 3 planuri: frontal, sagital si orizontal.
Cel mai des apare in regiunea cervicala si cea lombara si este intalnita de la varste mici pana la faza maturitatii. Daca nu este tratata si diagnosticata corect, cat mai devreme (inca din perioada prescolara), poate avea repercusiuni severe la varsta maturitatii, atat in ceea ce priveste aspectul vizual al staticii vertebrale cat si in ceea ce priveste organele interne intratoracice, aparand afectiuni respiratorii, cardiovasculare, etc.


Cauzele aparitiei scoliozei sunt:
- distrofii musculare
- paralizii postnatale
- malformatii vertebrale
Alte forme de deviatii sunt hiperlordoza si hipercifoza.
Diagnosticarea se face in urma examinarii fizice de catre un medic specialist ortoped, pediatru sau de recuperare medicala, iar unghiul  se stabileste pe o radiografie a intregii coloane.
Cea mai eficienta terapie aplicata in scolioze cat si in hipercifoze sau lordoze este terapia Schroth, fapt precizat si de catre Evidence Based Physiotherapy, dar si de rezultatele exceptionale obtinute in urma unui tratament corect aplicat atat timp cat patologia o impune.
Katharina Schroth, in secolul XX a conceput bazele terapiei cu acelasi nume, realizand faptul ca prin controlul mecanismului respirator si prin contractie musculara in pozitii facilitatoare, scolioza se poate corecta. Metoda a fost perfectionata in continuu, devenind pana la ora actuala cea mai eficienta terapie in cazul deviatiilor coloanei.
Prin aceasta terapie se pot stopa sau corecta deviatiile coloanei si poate fi practicata inca de la varstele prescolare, cu ajutorul unui kinetoterapeut specializat.
In cadrul Centrului delfinul Galati puteti beneficia acum de acesta terapie eficienta sub indrumarea a doi kinetoterapeuti specializati in terapia Schroth.
Te asteptam in cazul in care ai o deficient a coloanei – copil, adolescent sau tanar, sau ai intrebari legate de sanatatea coloanei tale pentru a-ti fi de ajutor si a te sustine in a fi vertical intr-o lume a smartphone-ului.Share