Grupul țintă al proiectului este reprezentat de 600 tineri anual, cu varsta cuprinsa intre 14 – 29 ani, înscriși la o formă de învățământ din Județul Galați. Grupul țintă al proiectului îl constituie tinerii care suferă de diferite afecțiuni ale aparatului locomotor, deficiențe neuro-motorii, afectiuni ale aparatului locomotor – sistem osos și musculo-articular, disfuncții respiratorii, tulburări de comportament alimentar și tulburări psihice primare și secundare.

Acțiunile proiectului vizează îmbunătățirea calitatii serviciilor sociale si alinierea acestora la standarde europene. Centrul social Delfinul oferă servicii sociale integrate de prevenție, informare și consiliere socială și psihologică, combinate cu servicii socio-medicale recuperatorii adresate tinerilor cu vârste cuprinse între 14 – 29, procedura de recuperare cea mai solicitată pe plan local fiind cea prin hidrokinetoterapie.

Activitatile recreative si de socializare vin in completarea activitatilor de reabilitare si au ca scop crearea si mentinerea unui echilibru fizic si psihic, necesar dezvoltarii optime a beneficiarilor. Prin oferirea de servicii sociale se urmareste asistarea, protejarea si indrumarea tinerilor.

Serviciile centrului Delfinul sunt oferite gratuit tinerilor care fac parte din grupul tinta si includ:
• consultații medicale si servicii de recuperare (hidrokinetoterapie, fizioterapie, masaj terapeutic, kinetoterapie, ergoterapie)
• consiliere psiho-socială, informare, educare, prevenție pentru sănătate, socializare, comunicare și recreere

Programele de recuperare, preventie si sanatate prin inot ale centrului Delfinul sunt completate de programele destinate miscarii prin sport. Centrul dispune de o baza sportiva si poate pune la dispozitie, terenuri de sport in aer liber prevazute cu nocturna – baschet, fotbal, pista de role, tenis de camp si de asemenea de terenuri pentru gimnastica in aer liber.

Criteriile de selectie:
- Criteriul varsta – tineri cu varsta intre 14-29 ani
- Criterii sociale – tineri inscrisi in unitatile de invatamant din Galati si Cahul, tineri cu resurse financiare insuficiente, tineri in risc de excludere sociala
- Criteriul medical - tineri cu diverse afectiuni medicale

Rezultate generale ale proiectului:
In perioada septembrie 2013 - septembrie 2014, au beneficiat de servicii psiho-sociale si socio-medicale gratuite in cadrul Centrului Multifunctional Delfinul un numar de 615 tineri.

In perioada septembrie 2014 - iunie 2015, in cadrul proiectului social au fost consiliati si li s-au oferit servicii gratuite de recuperare medicala unui numar de 592 de tineri.

Raportul de activitate 2014 poate fi consultat aici