Durerea de genunchi - 10 simptome pe care nu trebuie sa le ignori

Genunchiul este o articulatie complexa si foarte solicitata. Durerile de genunchi pot avea cauze dintre cele mai diverse, de la uzura cartilajului la simpla greutate suplimentara pe care articulatia piciorului trebuie sa o suporte, odata cu cateva kilograme acumulate in plus.


Articulatiile genunchiului sunt esentiale in suportarea greutatii corporale, iar aceasta pune presiune pe genunchi chiar mai mult decat atunci cand mergeti, alergati sau sariti. Durerile de genunchi sunt foarte comune si sunt cauzate atat de efortul fizic facut in cazul practicarii unor sporturi, cat si de uzura cauzata de viata de zi cu zi.

Durerile de genunchi pot surveni de la leziuni, inclusiv entorse, ligamente intinse sau rupte, rupturi de menisc ori uzura de cartilaj. Leziunile cauzate de sport au, in general, tendinta de a afecta un singur genunchi, la un moment dat. Durerile la ambii genunchi sunt mai mult comune cu artrita, osteoartrita, guta sau pseudoguta, si apar de obicei odata cu inaintarea in varsta.

 

Citește mai departe...

Contractura musculara - cauze si optiuni terapeutice

Contractura musculara reprezinta scurtarea fibrelor musculare. Solicitarea excesiva a unui muschi, frigul din aceasta perioada, practicarea unor sporturi cat si unele deficite din organism, pot determina contracturi musculare.

Citește mai departe...

Prof. Dr. Nica Sarah Adriana ofera consultatii de specialitate la Centrul Delfinul in luna aprilie

In data de 19 aprilie 2018, la sediul Centrului Delfinul, Prof. Univ. Dr. Nica Sarah Adriana - medic Primar in Medicina sportiva, Balneoclimatologie și Recuperare Medicala, asigura consultatii de specialitate pe urmatoarea sfera de patologii:

Citește mai departe...

Program sarbatori de iarna

Stimati Clienti,

Va anuntam ca in perioada 23 decembrie 2017 - 07 ianuarie 2018 Centrul Delfinul va fi inchis in scop administrativ.

Va multumim pentru intelegere!

Echipa Centrului Delfinul

Nu lasa durerea sa iti guverneze viata! Sfaturi utile pentru combaterea durerilor articulare

Cu totii am simtit cel putin odata dureri de genunchi, glezne, sold sau spate in anotimpul rece sau ploios. Exista o vorba din popor ce spune ca aceste semne ne dau de veste ca “se schimba vremea”. Sunt mai multe teorii ce incearca sa explice aceasta stare: presiunea barometrica sau organismul slabit in urma unor accidentari sau inflamatii. Cert este ca in sezonul rece durerile articulare si musculare deseori se intensifica. Ba mai mult, cercetatorii explica ca problemele persoanelor cu dureri cronice vor persista si intr-un climat cald.

Citește mai departe...

Cupa Delfinul 09 decembrie 2016

Esti incepator sau avansat? Nu conteaza, esti premiat!

Concursul anual de inot organizat de Centrul Delfinul pentru copii a ajuns la a IVa editie! Va asteptam cu premii surpriza!

Data limita de inscriere: 07 decembrie 2016

Expertiza in recuperare medicala cu Prof. Dr. Nica Sarah: 11 NOIEMBRIE

In luna noiembrie 2016, la sediul Centrului Delfinul puteti beneficia de expertiza Prof. Univ. Dr. Nica Sarah Adriana - medic Primar in Medicina sportiva, Balneoclimatologie și Recuperare Medicala, pe urmatoarea sfera de patologii:

Citește mai departe...

Campania "Scoala are întâietate, Noi venim cu sanatate": octombrie - decembrie 2016

 

De Ziua Mondială a Educației, lansăm Campania "Scoala are întâietate, Noi venim cu sanatate!" adresată tuturor dascălilor din Județul Galați! In perioada octombrie - decembrie 2016, cadrele didactice beneficiaza de reduceri la serviciile profilactice și terapeutice oferite de Centrul DELFINUL și Centrul Medical SANAVITA.

Citește mai departe...